Mai 2000

                                                                                                         

 Til Kjetils venner, naboer og foreldre til barnehagekamerater!

Som mange av dere sikkert vet så har Kjetil blitt syk med sykdommen akutt lymfatisk leukemi (blodkreft) og vil bli behandlet med cellegifter i 2 år på Rikshospitalet. De første 2 månedene vil innebære mye tid på sykehuset, men etter hvert blir det mindre. Det avhenger av doseringstidsplanen, ev. bivirkninger og den generelle allmentilstand.

Cellegiftene som skal drepe kreftcellene,  tar også knekken på noen normale celler, som f.eks hår. Derfor vil Kjetil miste håret for en stund og være sliten og syk i perioder. Han er også ekstra utsatt for infeksjoner, så når dere kommer på besøk må dere ikke ha feber, snørr og hoste, smittsom magesyke eller barnesykdommer.  Vannkopper og meslinger smitter ved dråpesmitte/ direkte kontakt før utslettet kommer. Derfor er det viktig at vi får beskjed om barna deres får en barnesykdom etter at de har vært sammen med Kjetil. Legene avklarer da om han trenger beskyttende medisin for å unngå vannkopper og meslinger. Om Kjetil får infeksjoner, så er det som regel bakterier fra hans egen kropp som er årsaken og ikke smitte fra oss i omgivelsen.

Det er leit med sykdommen, men vi som familie ønsker å leve så normalt som mulig. Kjetil kan ikke være på steder der det er mange mennesker samlet, i de periodene immunforsvaret hans er svekket, men han kan leke med friske barn og vi kan både ta imot og gå på besøk. Vi håper at han får vært på skolen og kan få undervisning i klassen så mye som mulig. Alternativt vil han delta i liten gruppe på skolen, hjemme eller på sykehuset. Uansett er det viktig å møte Kjetil som den gladgutten han egentlig er og at alle er klar over at sykdommen ikke smitter.

 

Er det noe dere lurer på, så bare spør oss eller helsesøster eller andre.

Vi vurderer å legge Kjetils sykdomstatus ut på internett, så den som vil kan følge med: Klikk deg inn på www.joheim.no og sjekk. Mer info om blodkreft generellt finnes forøvrig på www.cancer.org

Med vennlig hilsen familien Joheim.

 

Sindre, Tine, Celine, Simen, Kjetil og Ingvild.