August 2000

                                                                                                           

Til alle førsteklasseforeldre

I gruppe 3 går Kjetil Joheim. Da det er lagt opp til at alle elevene vil omgås i løpet av skoleåret, føler vi behov for å komme med litt informasjon vedrørende Kjetils situasjon. Han fikk diagnosen akutt lymfatisk leukemi (blodkreft) i mai i år og får nå regelmessig behandling med cellegifter på Rikshospitalet. Dette må han holde på med i ca. to år.

 

Cellegiftene som skal drepe kreftcellene,  tar også knekken på noen normale celler, som f.eks hår.  I perioder vil han være sliten og slapp og ekstra utsatt for infeksjoner, fordi immunforsvaret er svekket. Han skal helst unngå å være i kontakt med andre som har feber, snørr og hoste, smittsom magesyke eller barnesykdommer. Vannkopper og meslinger smitter ved dråpesmitte/direkte kontakt før utslettet kommer. Derfor er det viktig at dere gir oss eller skolen beskjed om barna deres får en barnesykdom etter at de har vært sammen med Kjetil. Legene avklarer da om han trenger beskyttende medisin for å unngå vannkopper og meslinger. Skulle Kjetil få infeksjoner og bli dårlig, kan det like gjerne være bakterier fra hans egen kropp som er årsaken og ikke smitte fra oss i omgivelsen.

Det er leit med sykdommen, men vi håper for Kjetils del at han holder seg i fin form, slik at han kan være mest mulig på skolen og følge undervisningen i klassen. Alternativt vil han delta i en liten gruppe på skolen, sykehuset eller hjemme. Uansett er det viktig å møte Kjetil som den gladgutten han egentlig er og at alle er klar over at sykdommen hans ikke smitter.

 

Er det noe dere lurer på, så bare spør oss eller helsesøster eller andre.

Med vennlig hilsen familien Joheim.